Nekhernia behandeling

Heb je een hernia, voor je gevoel al veel dingen geprobeerd en lijkt een operatie nog de enige oplossing? Een behandeling Manuele Therapie E.S. kan in veel gevallen helpen. Onze Manueel Therapeut Patrick Scheer is ervaren in het behandelen van mensen met een hernia.

Eggshell methode

Binnen onze praktijk in Haarlem wordt gebruikt gemaakt van de Eggshell methode (E.S. ®), ook wel de methode Van der Bijl genoemd. Deze methode kenmerkt zich onder andere door gebruik te maken van zachte, subtiele behandeltechnieken (U wordt niet gekraakt), zodat er geen schade aan de rug kan ontstaan.
Doel van de Manuele Therapie bij herniaklachten is om de optimale beweging van gewrichten te herstellen. De stand van de rug kan hiermee worden gecorrigeerd, komt het ‘gebied’ tot rust en de pijnklachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Nekhernia

Als we het hebben over een nekhernia uitstralende pijnen. En hoewel deze pijn zeer heftig kan zijn dat je niet meer weet hoe je moet staan, liggen of laat staan bewegen is het toch belangrijk dat je gedoseerd blijft bewegen binnen je pijngrenzen. Langere tijd op bed liggen of op de bank is niet bevorderlijk voor het herstel. Een hernia kan ook in de nek voorkomen. In dat geval zal er sprake zijn van uitstraling naar een arm en pijn in de nek bij bewegen.

Neem gerust contact op voor meer informatie of maak direct online een afspraak