Hoe ziet een behandeling eruit

Tijdens de eerste afspraak vindt er een intake plaats in onze praktijk in Haarlem met aansluitend een functie (lichamelijk) onderzoek. Onderzoeksresultaten van bijvoorbeeld röntgenfoto's en MRI uitslagen worden hierbij betrokken. Met behulp van de verkregen gegevens kunnen de klachten goed in kaart worden gebracht. Vervolgens wordt een aantal testen gedaan om de voorkeursbewegingen te meten. Aan de hand hiervan wordt het individuele bewegingspatroon bepaald. Dit is belangrijk omdat de hele behandeling daarop wordt afgestemd. Direct aansluitend starten we met de behandeling. 

Tijdens een behandeling worden zoveel mogelijk gewrichten rustig, maar heel gericht bewogen. Het doel hiervan is om de optimale beweging van de gewrichten te herstellen, zodat het bewegen weer soepel gaat en de pijn verdwijnt. Dit zorgt niet alleen voor een direct en snel resultaat, maar ook voor een duurzaam resultaat. Na afloop van je eerste bezoek ontvangt de huisarts een brief met daarin de bevindingen vanuit de intake en het functieonderzoek. 

Iedere vervolgbehandeling wordt gestart met een korte inventarisatie van de klachten (Hoe is het gegaan? Hoe gaat het nu?) en een functieonderzoek (Hoe gaat het nu met bewegen?). Als de behandelingen zijn afgerond, wordt er opnieuw een brief aan de huisarts verstuurd met daarin de resultaten en eventuele aanbevelingen. 

 

Voor een afspraak bel je:  023 - 531 42 10   of mail ons.

 

 

<<< Terug naar Manuele Therapie