Sport Fysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies binnen de sport. Heeft u een klacht die het sporten belemmert of heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten of als u overtraind bent? Zowel bij chronische als acute blessures kan de sportfysiotherapeut hulp bieden. Wilt u sportmedische begeleiding, blessurepreventief advies of advies in uw sportkeuze? Dan bent u bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. Onze praktijk is gevestigd nabij Haarlem centrum.

Sporten - uw passie onze zorg!
De sportfysiotherapeut behandelt, voorkomt en adviseert. Uw klacht wordt geanalyseerd, maar ook de sport die u beoefent. Daarnaast is uw motoriek belangrijk en worden aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen in de behandeling opgenomen.

 

Behandelmogelijkheden Sportfysiotherapie

Heeft u last van een sportblessure en bent u op zoek naar professionele, sportspecifieke zorg, dan bent u bij onze praktijk aan het juiste adres. Wij bieden verschillende behandelmogelijkheden. Wij vinden het belangrijk u een oefenprogramma aan te reiken dat u gewoon thuis kunt doen, zonder ingewikkelde apparatuur. Al uw spieren en gewrichten zijn goed te trainen door gebruik te maken van uw eigen lichaamsgewicht of hulpmiddelen die u altijd in huis heeft. Is het gebruik van trainingsapparatuur toch nodig? Onze fysiotherapeut Ron Klaver begeleidt u daarbij in een trainingslocatie dicht bij de praktijk. U traint sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau, zo nodig in overleg met uw trainer. Preventie is voor de sportfysiotherapeut heel belangrijk. Zo worden ook uw sportschoenen bekeken, zal uw sportomgeving geanalyseerd worden en uw trainingsschema worden bestudeerd. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag uw sportfysiotherapeut hoe.  

Verder adviseren wij bij het aanschaffen van braces. Een deskundigheid van onze fysiotherapeuten is tapen (medical taping).


Ook krijgt u handvatten om zelf iets te doen wanneer u last krijgt van blessures.

 

Voor welke klachten en vragen is sportfysiotherapie geschikt?

- Sportblessures

- Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten

- Blessurepreventie advies

- Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding, schoeisel
  of fiets (fietshouding)

- Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering

- Eerste hulp bij sportongevallen

 

Onze fysiotherapeut Ron Klaver is gespecialiseerd in knierevalidatie. Hij is enkele jaren als fysiotherapeut verbonden geweest aan Ajax. Voor onze praktijk begeleidt hij patiënten tevens op een externe trainingslocatie.

Onze fysiotherapeut Tim Koek is gespecialiseerd in het behandelen van sporters. Hij is in 2011 in Leiden afgestudeerd en heeft zich daarna direct al gericht op het behandelen van sporters op alle niveaus. Eerst als fysiotherapeut binnen een sportschool in Haarlem waar hij zowel recreatieve als professionele sporters heeft behandeld en begeleid. Vervolgens heeft hij met name zijn sporen verdiend in de begeleiding van wielrenners. Zo heeft hij in 2013 ervaring op gedaan als fysiotherapeut bij wielerploeg Argos-Shimano en in 2014 maakte Tim Koek deel uit van Belkin Pro Cycling team op WorldTour niveau.

 

Of sport fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek, maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

 

U bent van harte welkom voor een consult in onze praktijk in Haarlem aan de Zijlweg.

 

Voor een afspraak belt u:  023 - 531 42 10   of mail ons.

Onze fysiotherapeut Ron Klaver is gespecialiseerd in knierevalidatie. Als sportgeïnteresseerd fysiotherapeut is hij tot eind 2018 verbonden geweest aan Ajax.
Onze fysiotherapeut Ron Klaver is gespecialiseerd in knierevalidatie. Als sportgeïnteresseerd fysiotherapeut is hij tot eind 2018 verbonden geweest aan Ajax.